Cu totii ne-am dorit macar o data in viata sa putem zbura. Ne-am imaginat cum am putea sa vedem casele privind de sus, sa ne ridicam in nori sau chiar sa zburam deasupra unui oras vazand cele mai frumoase privelisti pe care acesta le are de oferit. Desi a ramas doar un vis atunci cand ne-am imaginat, tehnologia ne ajuta astazi sa ne implinim cele mai arzatoare vise. Putem vedea totul de sus, fara sa fim aroganti, folosind o drona cu camera. Aceasta se poate ridica acolo unde corpul uman nu poate ajunge fara aripile lui Icar si ne poate oferi informatia si imaginile dorite.
Dronele cu camera sunt acele dispozitive electronice care pot fi controlate de la distanta si care ne pot transmite in timp real sau pot inregistra pentru noi materiale foto sau video. Pot fi considerate jucarii scumpe destinate adultilor si pot servi usor drept hobby sau aparate necesare unui job de fotograf sau videograf profesionist. Drona se poate ridica la inaltimi mari de unde poate face pozele de ansamblu, atat de greu de obtinut altfel. Pe piata sunt disponibile foarte multe modele, unul fiind mai special decat altul si promitand mai multe lucruri. Pretul variaza in functie de ce caracteristici are de oferit senzorul foto sau video inclus in drona.
DJI Mini 2 Fly More Combo
4.8/5 VEZI PRET
DJI Mini 3 PRO
4.1/5 VEZI PRET
HouDeOS™
4.6/5 VEZI PRET
Exista si drone care pot transmite imagini live conectandu-se la un laptop sau chiar smartphone. Ele pot fi ajustate ca pozitie pentru a obtine cele mai satisfacatoare imagini din unghiul perfect. Cel care controleaza drona poate sa vada in timp real imaginile transmise de dispozitiv in timp ce poate controla aspecte precum altitudinea sau distanta fata de baza a dronei.
Mai mult, cea mai buna drona cu camera este dotata cu giroscop si accelerometru care o ajuta sa isi mentina aspecte precum viteza, directia, pozitia sau orientarea.Utilizatorul poate controla drona cu ajutorul unei telecomenzi, iar cele mai moderne modele pot fi controlat chiar printr-o aplicatie pe smartphone-urile Android sau iOS. O drona nu este neaparat obtinuta intr-o fabrica, ci poate fi realizata si acasa de catre ei care au cunostinte sau o pasiune pentru domeniul tehnic. Totusi efortul pentru a asambla piesele de mare finete nu merita neaparat efortul si este mai usor sa o cumperi gata facuta.
Pentru a face cea mai buna alegere cand vine vorba de o drona cu camera, ti-am pregatit Informatii Utile de unde vei afla criteriile de care trebuie sa tii cont inainte sa faci noua ta achizitie.
Altitudine, autonomie de zbor
Inainte de a alege cea mai potrivita drona pentru tine va trebui sa te gandesti foarte bine la ce altitudine ai vrea sa o ridici. Exista drone care se ridica la altitudini foarte mici pe cand altele se ridica foarte sus. Diferentele intre modele sunt mari si aici nu ne referim doar la pret. Cele mai mici drone vor avea in mod automat o autonomie redusa, de aproximativ 5 min si se vor ridica la maxim 40 m, in timp ce cele profesionale se pot ridica pana la 6000 metri avand o mare autonomie de zbor.
In functie de performantele oferite, dronele vin preturi din ce in ce mai mari, direct proportional cu inaltimea acestora. Pentru a avea parte de privelisti incantatoare drona va trebui sa se ridice la cel putin cateva zeci de metri si sa aiba o autonomie de cel putin 10 minute.
Drona DJI Mini 2 Fly More Combo , 4K, Gri
Cu tehnologie de ultima generatie si design compact, Drona DJI Mini 2 redefineste experienta zborului si captaeaza imaginile la calitate 4K pentru o perspectiva uluitoare asupra lumii de la inaltime.
Indiferent daca esti un pasionat de filmare sau un profesionist in cautarea a ceea ce este mai bun, aceasta drona profesionala iti ofera performante exceptionale si versatilitate intr-un pachet compact si usor de manevrat.
Drona DJI Mini 2 Fly More Combo 4K este considerata una dintre cele mai bune drone disponibile pe piata si a primit recenzii pozitive din partea utilizatorilor si expertilor in domeniul dronelor. Decizia de a cumpara aceasta drona depinde insa de nevoile si scopurile tale specifice. Mai jos sunt cateva aspecte importante atunci cand vrei sa alegi aceasta drona profesionala:
Performanta Camerei: DJI Mini 2 dispune de o camera 4K UHD care poate captura imagini si videoclipuri de calitate inalta. Calitatea imaginii este impresionanta si este potrivita pentru amatori, pasionati de filmare sau chiar profesionisti in domeniul vizual.
Portabilitate: Designul compact si pliabil al dronei Mini 2 iti permite sa o iei cu tine in calatorii si aventuri. Este usor de transportat si nu necesita echipament special pentru transport.
Stabilizare si Control: Stabilizarea gimbal cu 3 axe asigura imagini fluide si clare, chiar si in conditii de vant sau miscare. Telecomanda ofera control precis si conexiune stabila, permitandu-ti sa explorezi si sa controlezi drona in mod eficient.
Functii Avansate: DJI Mini 2 vine cu o serie de functii inteligente, cum ar fi Return to Home, Hover Precis, QuickShots si altele, care imbunatatesc experienta de zbor si deschid posibilitati creative.
Pachetul Fly More Combo: Aceasta optiune include baterii suplimentare si alte accesorii utile, ceea ce extinde timpul tau de zbor si iti ofera o experienta mai completa.
In general, daca esti interesat de fotografierea sau filmarea aeriana, daca doresti sa explorezi lumea din perspective noi si sa creezi continut vizual captivant, atunci DJI Mini 2 Fly More Combo 4K poate fi o alegere excelenta. Cu toate acestea, inainte de a lua o decizie, este recomandat sa analizezi si sa compari cu atentie specificatiile si caracteristicile dronei cu nevoile si bugetul tau. Daca se potriveste cu ceea ce cauti, atunci merita sa o cumperi pentru a beneficia de aventuri aeriene si capturi impresionante.
- Filmare 4K
- Stabilizare Gimbal
- Baterii suplimentare
- Functii de siguranta
- Aplicatie mobila
- Nu am gasit minusuri
Scop
In functie de scopul in care vor fi folosite, vom distinge doua tipuri mari de drone, cele pentr amatori si cele pentru profesionisti. Cele pentru amatori vor oferi performante mai scazute si sunt accesibile ca pret, in timp ce cele profesionale vin cu performante ridicate, dar pretul este la fel de ridicat. Cele profesionale vor avea de asemenea, o durabilitate mai mare decat cele pentru amatori.
Mod de manevrare
Acest criteriu este unul dintre cele mai importante si aici avem mai multe moduri din care sa alegem. Cel mai bine este ca drona sa poata fi manevrata prin mai multe moduri cum ar fi telecomanda, gesturi, control vocal si altele. Important este ca tehnologia folosita sa fie cat mai avansata pentru ca drona sa aiba performante cat mai bune atat la ridicare, cat si la aterizare.
Calitate imagini foto-video
Scopul pentru care au fost create dronele este in mod normal sa capteze imagini, iar calitatea acestora este un criteriu esential. Degeaba se ridica drona la zeci de metri inaltime si poate filma minute in sir daca la final nu poti intelege ce vizionezi sau calitatea pozelor lasa de dorit.
De departe cea mai buna drona cu camera este cea care iti ofera rezolutii mari si care poate inregistra filmulete in formate diverse, cum ar fi: mp4, mov, mpeg, la o calitate HD si de la minim 2 mega pixeli. Dat fiind ca dronele pot ajunge la inaltimi la care vantul se intensifica, este esential ca acestea sa aiba stabilizatoare de imagine si de pozitie pentru a-ti oferi imagini nedistorsionate si clare.
Greutatea
Greutatea este importanta deoarece drona ar trebui sa fie usor de transportat si manevrat. Cu cat greutatea este mai mare, cu atat drona va fi mai greu de transportat si manevrat. Totusi, dronele mai grele se vor ridica mai sus decat cele mici si usoare.
Raza de control
In mod evident raza de control ar trebui sa fie cat de mare se poate deoarece asta inseamna ca nu va trebui sa fii fizic sub drona pentru a o controla. Cu cat te poti afla mai departe cu atat este mai bine. Cele mai multe drone vor avea vor avea o raza de actiune de 30-50 metri, dar cele mai performante si mai scumpe dintre ele pot ajunge si la cativa kilometri. Cu cat au o raza mai mare de control cu atat elicele lor vor fi mai periculoase pentru cei din jur, fie ei copii, animale sau obiecte.
Viteza
Fiecare drona are propria sa viteza la care se ridica si parcurge distante aeriene. Cele mai performante pot atinge si 16 m/s pe o durata de maxim 30 minute.
Pliabilitate
Unele drone mai sofisticate pot fi usor pliate ceea ce te ajuta sa le transporti si depozitezi mai usor. Totusi, acest lucru se va reflecta si in pretul cerut de producator.
GPS
Pentru a te asigura ca drona ta va fi in deplina siguranta chiar si cand nu esti in preajma sa, unii producatori au instalat un sistem GPS pentru ocolirea obstacolelor intalnite in zborul sau. De asemenea, un alt element util este pilotul automat care o va ajuta sa se intoarca in siguranta.
Siguranta
Cand vine vorba de dispozitive electronice care se deplaseaza este inevitabil sa nu te gandesti la acel risc de a-ti pierde „jucaria preferata.” Pentru acele momente putin probabile, dar a caror probabilitate trebuie luata in considerare va trebui sa cauti o anumita siguranta oferita de producator. Producatorul te poate ajuta intr-un astfel de caz oferindu-ti o posibilitate de a gasi drona pierduta folosind un sistem de intoarcere automata atunci cand se pierde conexiunea radio cu ea, nu mai raspunde la comenzile telecomenzii sau daca bateria este aproape terminata.
- Functii si accesorii
- Transmisie pe monitor: cele mai bune drone iti transmit in direct imagini pe monitorul de langa tine si astfel o poti controla foarte usor.
- Unghiul de inclinare: astfel vei putea inclina drona cand se afla la inaltime pentru a face poze variate, din diferite unghiuri, astfel incat sa captezi lucrurile care te intereseaza. Mai mult, vei putea controla drona in spatii din cele mai inguste.
- Conectivitate: dronele dispun de porturi microSD sau USB prin intermediul carora vei putea transfera rapid datele inregistrate de pe memoria dronei in laptop sau chiar telefon.
- Telecomanda: aceasta trebuie sa fie ergonomica, usor de folosit si mai ales sa aiba indicatori pentru diversi parametri de zbor.
Pret si garantie
In functie de dimensiuni si mai ales de performante, preturile dronelor pot varia incepand de la cateva sute de lei. Cu cat drona se poate ridica la o altitudine mai mare si transmite imagini de o calitate cat mai buna, pretul va creste. Legat de garantie, fiind un produs destul de sensibil si usor de defectat, ar trebui ca produsul ales de tine sa aiba cel putin un an de garantie.Review-uri si comentarii
Cand vine vorba de tehnologie de ultima generatie este bine sa iei in considerare ce au spus altii despre ea inainte de a cumpara. Uneori un comentariu bine plasat iti va oferi fix informatia de care aveai nevoie pentru a lua cea mai buna decizie. Recenziile celor care au cumparat si testat deja produsul sunt cea mai sigura sursa de informatie despre acel produs si modul in care functioneaza, dar mai ales de calitatea serviciilor oferite de acesta. Acele pareri sunt cele mai sincere deoarece vin de la persoane care nu au nicio afiliere cu compania si brandul in sine.
Cand vine vorba de a alege cea mai buna drona cu camera, niciun research nu poate fi prea mult. Speram ca te-am lamurit asupra aspectelor de care ar trebui sa tii cont si vei alege cu grija noua ta „jucarie!”