Sa arati in orice moment perfect, cu suvite coafate impecabil si un look fresh, poate fi o adevarata provocare.
Vizitele la salon sunt solutii ideale, dar daca nu dispui de timp suficient si nu vrei sa iti cheltui tot bugetul la coafor, atunci ar trebui sa te imprietenesti cu placa de par. Acest dispozitiv poate fi folosit atat pentru indreptarea, cat si pentru ondularea suvitelor. Ca sa te poti bucura de un par stralucitor, matasos si sa nu iti distrugi in timp podoaba capilara, invata sa alegi cea mai buna placa de par.
Pentru ca o vei folosi in mod repetat, este indicat sa achizitionezi o placa de indreptat parul care sa combine cat mai multe optiuni pentru a-ti proteja suvitele in timp ce le coafezi.
BaByliss ST482E 2in1
4.1/5 VEZI PRET
REMINGTON S3500
4.7/5 VEZI PRET
Philips Prestige BHS830/00
4.6/5 VEZI PRET
Criterii in functie de care alegi cea mai buna placa de par
Un prim pas este sa iti cunosti tipul de par si rezistenta acestuia. Ai un par natural ondulat sau aproape drept? Un par des sau un par rar cu firul subtire? Parul tau a trecut recent printr-un proces de decolorare, ondulare permanenta sau obisnuiesti sa il vopsesti des? Sunt doar cateva dintre intrebarile importante la care ar fi bine sa cunosti raspunsul inainte de a cumpara o placa de intins parul. Probabil ca achizitionarea acestui aparat ti se pare la prima vedere banala, insa nu uita ca la mijloc este si sanatatea parului tau.
Astfel, am bifat primul criteriu: tipul de par. Daca te incadrezi in categoria doamnelor cu parul subtire si sensibil, alege o placa de par profesionala. Vei observa ca pretul este mai mare, dar te asiguri ca faci o alegere de calitate. Poti chiar sa-ti intrebi stilistul ce aparat foloseste in salon pentru a te coafa si sa iti comanzi unul asemanator. Pentru un fir de par gros, sanatos si cu tendinte naturale de ondulare sau chiar foarte cret, cele mai bune placi de par sunt cele din material ceramic sau cu aburi. Procesul va fi mai intens, dar iti va proteja suvitele.
Un alt criteriu in functie de care alegi placa de indreptat parul este materialul, asa cum am amintit anterior. De ce? Pentru ca fiind in contact direct cu parul si la o temperatura destul de ridicata, este important sa nu arzi suvitele sau sa le distrugi ireversibil. Pe piata vei gasi, in mare, cateva categorii, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Spre exemplu, placa de par din metal are avantajul ca este mult mai ieftina, dar ia in calcul faptul ca incalzirea ei nu este uniforma, iti poate agresa parul, te vei alege in scurt timp cu varfuri despicate si senzatia de suvite aspre.
Placa de par ceramica este de departe o alegere mai buna. O vei gasi la un pret putin mai ridicat, dar vine la pachet cu unele avantaje: nu arde parul la fel ca cea metalica, nu va trebui sa astepti o perioada lunga pentru a te asigura ca a atins temperatura perfecta pentru suvitele tale, se va incalzi uniform si gradul de deteriorare al parului va fi mai redus.
Pe scara calitatii, treapta urmatoare este ocupata de placa de par confectionata din turmalina. Mult mai scumpa, dar mai eficienta. Secretul consta chiar in invelistul de turmalina. Ce este acesta? Un cristal semipretios cu numaroase proprietati, folosit des in industria cosmetica si de ingrijire. La momentul in care se incalzeste, se incarca cu ioni negativi. Procesul de indreptare va fi mai rapid, iar avantajul cel mai mare este ca poate fi folosita fara probleme si pe un par aspru sau cu un grad mai mare de deteriorare.
O varianta buna este si placa de par cu aburi. A devenit preferata doamnelor tocmai datorita efectului neted si stralucitor lasat pe suvite. Teoretic, parul este mai putin agresat si ramane hidratat. Este o idee buna si daca sunteti in cautare unei placi de par pe care sa o folositi la ondularea suvitelor, insa tineti cont ca vorbim tot de o expunere la caldura a parului, indiferent de tipul de proces. De aceea, chiar daca alegeti cea mai buna placa de par cu aburi, nu o folositi excesiv, respectati indicatiile de utilizare si nu treceti de prea multe ori aceeasi suvita prin aparat.
Philips Prestige BHS830/00
- Tehnologie SenseIQ
- 3 moduri de coafare: Fast, Normal, Gentle
- 5 trepte de temperatura
- Husa termorezistenta ce ajuta la protectie
- 14 setari de temperatura
Este o placa de indreptat parul profesionala ce va avea grija de sanatatea firelor de par de la prima folosire. Punctul forte ala cesteia il reprezinta tehnologia SenseIQ ce permite citirea temperaturii parului in timpul coafarii si customizarea temperaturii in functie de ce citeste. In acest fel ai parte de un coafat personalizat si eviti supraincalzirea placilor.
Are 3 moduri de coafare ce iti va da posibilitatea sa alegi ce varianta i se potriveste cel mai bine parului tau.Pe langa acestea, placa de indreptat parul Philips Prestige dispune si de 14 setari de temperatura pentru a seta corect temperatura de coafare in functie de parul tau.
Chiar daca este o placa de par scumpa, aceasta merita toti banii datorita functiilor de care dispune ce te va ajuta sa ai grija de sanatatea parului tau si sa ii redai frumusetea de care nevoie.
BaByliss ST482E 2in1
- Indreapta parul si poate face bucle
- Cablu pivotant de 3m
- 5 trepte de temperatura
- Husa termorezistenta ce ajuta la protectie
- Auto OFF dupa 72 minute
Una dintre cele mai bune placi de indreptat parul pe care le poti gasi la un pret decent. Varianta de 2 in 1 te va ajuta sa iti indrepti parul cat si sa obtii bucle. Invelisul ceramic cat si cele 5 trepte de temperatura o fac sa fie destul de sigura si usor de folosit pentru orice par.
Cablul pivotant cu o lungime de 3m o face usor de folosit chiar si in baile ceva mai pline de mobilier, fara a te obliga sa stai langa priza pentru a-ti face coafura.
REMINGTON S3500
- Placi acoperite cu invelis din ceramica superioara
- Cablu pivotant de 1,8m
- rotita cu 30 setari
- Husa termorezistenta ce ajuta la protectie
- Oprire automata
Daca te uiti dupa o placa de indreptat parul ietina si buna, aceasta ar fi alegerea potrivita. Are invelis ceramic ce permite o alunecare usoara pe par, se incalzeste destul de rapid, in 15 secunde poate ajunge la temperatura setata. Cablul pivotant te va ajuta sa o manipulezi in orice directie, iar lungimea de 1,8m este suficienta incat sa te simti confortabil in fata oglinzii.
Setarea temperaturii este foarte usor de facut avand o rotita ce te va ajuta sa o setezi la ce temperatura doresti. Cablul de alimentare de numai 1,8m poate fi un dezavantaj daca nu ai posibilitatea sa ai o priza chiar langa oglinda.
Modalitatile de utilizare a placii de par
Daca ti-ai facut deja o idee despre tipul de produse disponibile in gama placilor de par, inainte de a cumpara un astfel de aparat, trebuie sa te hotarasti si la ce si cum anume vei utiliza dispozitivul. Pentru acelea dintre noi care avem un par bogat, sanatos, deloc pretentios si vrem doar o usoara indreptare a suvitelor, o placa de par ieftina va fi suficienta. Sfatul de care trebuie sa tii cont este sa nu faci exces in utilizare ei.
In schimb, in cazul in care iti doresti sa ondulezi sau sa creponezi suvitele, pentru un efect de volum, trebuie sa achizitionezi o placa de creponat parul. Poate fi un dispozitiv dedicat doar acestei proceduri sau o placa de par multifunctionala. Pe piata sunt variante de aparate de coafare cu mai multe capete interschimbabile. Unul iti va permite sa indrepti parul, cu altul il poti ondula usor sau crepona si vei gasi chiar si o varianta de placa de incretit parul. Aparatele pot fi de la 2 in 1, pana la 7 in 1, cu procese diferite si cu efecte spectaculoase asupra suvitelor: ondulare simpla pentru efectul de „suvite romantice”, tip wave, bucle lejere, pentru coafura afro etc.
Cum coafez parul pentru a nu-l deteriora cu placa de par?
Iata o intrebare cat se poate de serioasa si importanta. Daca iti iubesti podoaba capilara, cu siguranta nu vrei sa o sacrifici doar de dragul de a arata impecabil. Inainte de toate, un par frumos este un par sanatos. Chiar daca alegi cele mai buni placi de par, pot aparea in timp efecte neplacute. Cele doua mari dezavantaje ale utilizarii indelungate a placii de par sunt: subtierea si deteriorarea suvitelor (pana la senzatia de par ars) si rarirea parului. La acesta din urma trebuie sa te astepti daca alegi o placa de par ieftina si nu folosesti produse de styling potrivite.
La acest capitol, trebuie sa stii ca utilizarea placii de indreptat parul impune folosirea unor produse care sa ofere parului protectie in timp ce il coafezi. Vei gasi in magazine lotiuni, uleiuri, creme pentru varfuri despicate, seruri cu protectie termica si spray pe care il pulverizezi pe suvite inainte de a le indrepta cu placa.
Pentru un efect de stralucire, dupa coafare poti folosi un ulei pentru varfuri. Cand le alegi, verifica si compatibilitatea cu tipul tau de par. Nu vei dori nici sa nu fie suficient protejat si nici sa incarci firul de par. Acorda atentie prospectului pentru a vedea si temperatura la care se pot folosi.
Un alt aspect caruia trebuie sa-i acorzi atentie pentru a alege o placa de par buna este optiunea de reglare a temperaturii. Sunt aparate care iti permit sa ajustezi temperatura astfel incat sa nu arzi suvitele de par. Pentru un par subtire, nu depasi 100 de grade. Chiar si in cazul unui par foarte des, sanatos si cu fir gros trebuie sa reglezi pana la maximum 180 de grade. Cea mai buna placa de par profesionala va avea un interval termic ce acopera nevoile tuturor tipurilor de par.
Procesul de indreptare are in principal urmatoarele etape: spalarea parului in prealabil (nu este recomandat sa folosesti placa de par pe suvite pe care sunt urme de fixativ, gel etc), uscarea cat mai naturala a parului (nu vrei sa faci exces de caldura si sa folosesti si uscatorul de par si placa de ntins parul), aplicarea produselor de protectie termica (alege unul), ajustarea temperaturii, indreptarea suvita cu suvita (nu trece de prea multe ori o suvita prin dispozitiv) si in final aplicarea unui ser pentru stralucire.
Sfaturi utile pentru a alege cea mai buna placa de par
Daca nu ai timp pentru o vizita la un specialist in ingrijirea parului, avem noi cateva sfaturi utile pe scurt pentru tine, de la profesionisti. Cea mai buna placa de par profesionala trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: material de calitate (placa de par ceramica, de titan, cu turmalina), reglaj al temperaturii, posibilitate de curatare rapida, incalzire uniforma si rapida, versatila, dimensiune medie, efect anti-frizz, racire rapida, usor de depozitat.
Din acest ultim punct de vedere, trebuie sa stii ca exista pe piata si placa de par mini special pentru bagaj in cazul calatoriilor sau daca ai nevoie sa o porti in geanta pentru un finisaj rapid in cazul unui eveniment dupa orele de la birou.
In privinta brandurilor, parerile sunt impartite. Sunt stilisti care iti vor recomanda doar brandul cu care ei lucreaza, dar ramane alegerea ta. In cazul achizitiei online, ai posibilitatea de a face o cautare pentru placa de par emag. Magazinul online iti va genera variante numeroase de placi pentru indreptat parul. De la cele profesionale, la cele comerciale. Printre cele mai bune placi de par se numara cele de la L’Oreal, Joico, BaByliss, Remington, Rowenta si Philips.
O varianta foarte cautata in prezent este placa de par GHD. Este o placa din gama profesionala, pretul nu este foarte accesibil, dar poti urmari promotiile pentru a obtine o oferta buna. Doua mari avantaje ale acestui dispozitiv sunt: invelisul ceramic si functia sleep-mode.
Ca o concluzie, raporteaza-te intotdeauna la nevoile parului tau, la stadiul in care se afla si pune pe primul loc sanatatea podoabei capilare. Asta daca nu vrei sa te alegi cu un par deteriorat. In unele cazuri, te va salva un tratament bun, insa greselile repetate te vor duce la solutia finala: scurtarea parului.
Intrebari frecvente
O placa de par ieftina pleaca de la un pret de 40-50 RON, insa o placa de intins parul profesionala poate ajunge pana la 2000 RON.
Ce temperatura trebuie sa folosesc la placa de par?
Pentru a intinde parul sau pentru a face bucle trebuie sa folosesti o temperatura mai ridicata. Pentru firele de par subtiri si mai deteriorate este indicat sa folosesti o temperatura mai scazuta. La polul opus se afla firele de par mai groase si mai incapatanate la asezare, acolo unde trebuie sa folosesti o temperatura mai ridicata.
Ce latime trebuie sa aiba placa de par?
Placile de par au majoritatea dimensiuni standard de pana in 2.5cm si peste 2.5cm. Latimea se alege in functie de podoaba capilara. La un par des si bogat o placa de intins parul mai lata te va ajuta sa termini mai repede coafura.
Care e cel mai bun material pentru placile de par?
Cele mai noi produse au placile dintr-un compus cu turmalina. Caracteristica principala este ca are grija mai mare de firele de par prin incalzirea uniforma si eliberarea de ioni negativi.