Curatenia poate fi o corvoada, dar cu mopul potrivit, poate deveni floare la ureche. Curatenia se intretine foarte usor daca ai aparatele care trebuie. Daca in trecut se utiliza frecvent farasul cu matura, mai nou, acestea nu prea isi mai regasesc utilitatea intr-o casa moderna. Au castigat teren foarte mult aparatele electrice. Acestea usureaza munca iar rezultatele sunt mult mai bune.
Hai sa exploram impreuna universul mopurilor si sa descoperim cum sa alegem cel mai bun mop pentru stralucirea casei tale!
Pentru o podea curata nu e de ajuns doar sa stergem mizeria. Trebuie stearsa si dezinfectata, iar lucrul acesta il poti face doar daca ai un mop cu aburi bun. O alta varianta ar fi utilizarea unui mop cu pulverizator, varianta de pulverizare a solutiei inainte de a trece cu mopul peste acea suprafata. Sau, de ce nu, utilizarea unei galeti cu mop rotativ este si ea o solutie, daca nu vrei sa investesti intr-un aparat electrocasnic mai costisitor.
Pentru a avea cele mai curate suprafete este indicat sa alegi cel mai bun mop cu aburi, acesta putand sterge si dezinfecta in acelasi timp. Pe piata se gasesc foarte multe modele, de la mopuri clasice pana la mopuri profesionale cu aburi. In functie de ce suprafata ai de curatat si de bugetul alocat, poti face un top cele mai bune mopuri cu aburi si astfel poti alege ceea ce ti se potriveste.
Indiferent ca e vorba de gresie, parchet sau pardoseala veche, un mop cu aburi bun va putea da rezultatele dorite daca il alegi cum trebuie.
Daca vrei sa faci alegerea potrivita trebuie sa stii ca sunt cateva caracteristici de care ar trebui sa tii cont atunci cand vrei sa alegi cel mai bun mop cu aburi. Sunt lucruri importante ce ar putea sa iti usureze munca depusa si totodata sa aiba impact in rezultatul obtinut.
Mopul clasic
Ah, vechiul mop clasic, un prieten vechi pentru petele noi. Ideal pentru o curatenie rapida, acesta vine in doua variante: plat pentru spatii deschise si rotund pentru colturile ascunse. Dar, va trebui sa stoarcem manual, dar cine nu iubeste un pic de miscare?
Mopul cu spray: Curatenie rapida si eficienta
Mopul cu spray este ca un gadget din viitor: umpli rezervorul, apesi pe maner, si voila, suprafetele stralucesc. Plus, adio galeata! Un mare plus pentru cei care nu au spatiu suficient de depozitare.
Mopul electric: Super-putere pentru petele incapatanate
Un aspirator si mop intr-un singur aparat? Da, te rog! Cu un mop electric, curatenia profunda devine un dans. Verifica lungimea cablului si asigura-te ca are suficienta autonomie pentru a te deplasa cu usurinta. Varianta de mop electric include atat aspirarea mizeriei cat si spalarea podelei. Este un 2 in 1 minunat, combinatia perfecta intre aspirator si mopul cu aburi.
Mopul cu aburi: Curatenie si dezinfectare intr-un singur pas
Daca vrei sa elimini 99.9% din bacterii fara sa apelezi la chimicale, mopul cu aburi e solutia. Ideal pentru gresie si faianta, acesta lasa in urma un miros proaspat si o curatenie de invidiat.
Mopul robot: Curatenie in era tehnologiei
Vrei sa te relaxezi in timp ce altcineva face treaba? Aspiratorul robot cu mop este alegerea futurista. Perfect pentru cei care vor sa minimizeze efortul si sa maximizeze eficienta.
- Putere 1200 W
- Rezervor 0.6L
- 3 trepte de reglaj al aburului
- Filtru anticalcar
Acest mop cu aburi Rowenta Steam Power este in top cele mai bune mopuri cu aburi pe care le poti gasi pe piata. Datorita formei sale ergonomice si a greutatii este usor de manevrat la curatenie. Pentru a completa descrierea de cel mai bun mop, trebuie sa amintim ca are nevoie de doar 30 secunde pentru a se incalzi.
Ca orice brand ce se respecta, acest mop cu aburi Rowenta are inclus in pachet si o husa pentru depozitare, dupa ce este folosit. Manerul ergonomic este foarte util pentru utilizare si transport.
Posibilitatea reglarii nivelului de aburi te va ajuta sa cureti mai multe suprafete. Laveta din microfibra te asigura de o calitate ridicata a curateniei, nelasand urme in urma spalarii podelei.
Laveta acestui mop cu aburi se inlocuieste rapid, fara a fi nevoie de a manevra cu mana aparatul. Acesta este prevazut cu un sistem de detasare a lavetei actionat cu piciorul. In acest sens te asigura de pastrarea igienei desavarsite.
Ca totul sa fie complet, rezervorul de 600ml este unul suficient pentru a curata o locuinta de 100mp fara a fi nevoit sa reumpli. Recomandam sa se foloseasca doar apa distilata pentru a proteja mopul, chiar daca acesta are inclus filtru anticalcar.
- Putere de 1600W
- Rezervor 0.5L
- 3 trepte de reglaj al aburului
- Cartus de detartrare
Karcher SC 3 EasyFix Upright redefineste conceptul de curatenie casnica cu ajutorul tehnologiei moderne de abur. Aceasta minunatie a ingineriei germane este vazuta ca cel mai bun mop electric datorita eficientei sale in eliminarea murdariei si a microbilor fara a recurge la produse chimice dure. Cu un timp de incalzire de numai 30 de secunde, este gata de actiune aproape instant, ceea ce va permite sa va ocupati rapid de orice dezordine.
Designul sau ergonomic si usor face din Karcher SC 3 un instrument de curatenie ideal pentru orice tip de suprafata, fie ca este vorba de parchet, gresie sau chiar mocheta. Faptul ca este un mop electric ieftin si bun il face accesibil unei game largi de consumatori, oferind valoare extraordinara pentru pret.
Cu o tehnologie avansata care asigura o distributie uniforma a aburului si o capacitate de a ucide pana la 99,9% din bacteriile comune, acest mop electric nu este doar eficient, dar si un aliat puternic impotriva germenilor. Utilizatorii apreciaza faptul ca vine cu doua lavete de curatare, ceea ce este ideal pentru locuinte de dimensiuni mari sau pentru curatenii extinse.
Este important de mentionat ca Karcher SC 3 EasyFix Upright nu este doar un instrument de curatenie de top, ci si un partener de incredere in mentinerea unui mediu casnic sanatos si primitor.
Cele mai importante caracteristici ale mopului cu aburi Karcher SC3 EasyFix includ:
- Timp rapid de incalzire de 30 de secunde, permitand utilizarea aproape instantanee.
- Greutate redusa de 3.1 kg, facilitand manevrabilitatea si transportul.
- Capacitatea de a ucide pana la 99.9% dintre bacteriile casnice comune.
- Presiunea maxima a aburului de 3.5 bari si o putere de incalzire de 1900W.
- Lungimea cablului de 4 metri care ofera o buna raza de actiune.
- Design compact si accesorii multiple, inclusiv un cartus anticalcar pentru o curatare puternica.
- Sistem de atasare rapida pentru lavetele microfibra, cu un sistem de prindere tip velcro.
- Accesorii diverse pentru curatarea diferitelor suprafete si colturi greu accesibile.
- Usor de setat si de utilizat, cu o structura simpla ce nu necesita unelte pentru asamblare.
Aceste caracteristici il fac pe Karcher SC3 EasyFix un instrument extrem de eficient si versatil pentru curatenia casnica.
- Putere de 1550W
- Rezervor 0.4L
- Buton reglaj cantitate abur
Este un mop electric cu aburi foarte usor de folosit. Greutatea sa cat si manerul ergonomic il fac sa fie usor de utilizat, chiar si de catre copii. Mopul cu aburi Vileda Steam F18126 are un rezervor de apa de 400ml, suficient pentru o curatare completa a locuintei. Se foloseste doar apa, de preferat distilata, fara substante chimice. Puterea aburului indeparteaza pana la 99% din bacterii, fara a fi nevoie de alte substante.
Forma sa triunghiulara usureaza folosirea lui in colturile camerelor si ajuta la o curatenie mai rapida avand o talpa cu o suprafata mare. Pentru a-l putea folosi este nevoie sa astepti aproximativ 1 minut, dupa care poti porni curatenia.
Reglarea cantitatii de aburi se poate cu ajutorul unui reglaj manual, rotind in directia in care se doreste: mai mult sau mai putin abur.
Toate aceste caracteristici ale mopului cu abur Vileda il fac unul dintre cele mai preferate aparate cu aburi pentru curatenie. Intreg brandul Vileda ne ofera calitate, materiale sigure si aparate usor de folosit si de intretinut. Intretinerea acestora este la fel de usoara avand instructiuni clare de folosire si intretinere.
Putem adauga in topul mopurilor acest mop cu aburi Vileda, aparatul care te scapa de pete si igienizeaza in acelasi timp aproape orice suprafata a podelei.
Cum aleg cel mai bun mop cu aburi?
In primul rand, daca te-ai hotarat sa cumperi un mop cu aburi trebuie sa stii ca ai ales bine. Este diferenta mare intre un mop clasic si un mop cu aburi. Mopul clasic te va ajuta doar sa stergi suprafata podelei insa nu sa si dezinfectezi. Un mop cu aburi bun te va ajuta sa obtii o podea curata si dezinfectata, fara prea mare efort. Pentru ca foloseste apa pentru a curata podeaua, aceasta se pune intr-un rezervor ce are dimensiuni reduse. Daca ai o suprafata mai mare de curatat este indicat sa te orientezi catre un mop cu aburi cu un rezervor ceva mai mare, sau chiar catre un mop cu aburi profesional.
Dimensiunea acestuia este si ea importanta, atat pentru curatat cat si pentru depozitat. Dimensiunea si forma acestuia sunt importante, mai ales daca ai suprafete inguste si greu accesibile.
Cel mai bun mop cu aburi inlocuieste cu brio ustensilele clasice de curatat si ofera rezultate formidabile atat la curatat cat si la dezinfectat, fara a folosi produse chimice.
Rezervorul mopului cu aburi
Este foarte important, mai ales pentru cei care au suprafete mai mari de 100mp de curatat. Pentru suprafete mai mici, poti alege un rezervor de minim 0,4L si iti este de ajuns. Ca si autonomie a aburului trebuie sa te orientezi catre unul care sa ajunga pana la minim 30 minute. Este un interval bun pentru o suprafata de pana in 100mp.
Aspirator cu aburi
Exista o varianta mai moderna si mai complexa a clasicului mop cu aburi si anume, aspiratorul cu aburi. Acesta aspira si curata cu aburi in acelasi timp. Este foarte util pentru ca te scuteste de dat cu aspiratorul inainte de curatare. Are 2 rezervoare, unul pentru colectat mizeria aspirata si unul pentru apa. Cele mai bune aspiratoare cu aburi au inclus si difuzor uleiuri esentiale pentru a lasa podeaua curata, dezinfectata cat si un aer placut mirositor. Mai are avantajul de a te scuti de munca fizica dublata, de aspirare si apoi curatare, scuteste spatiul de depozitare a aparatelor pe care le inlocuieste si, banii dati pe 2 aparate. Este mult mai usor de depozitat si de folosit un singur aparat 2in1. Un alt avantaj al acestui aparat este faptul ca poate fi folosit si pe covoare. Le curata si le dezinfecteaza in acelasi timp datorita unor accesorii ce se folosesc special pentru covoare.
Dezavantajul acestuia este pretul. Fiind un mop cu aburi 2in1, este de inteles de ce pretul este mult mai mare fata de pretul unui mop cu aburi. Practic, pretul trebuie sa cuprinda pretul unui aspirator clasic si pretul unui mop cu aburi.
Puterea motorului unui mop cu aburi
Ca la orice aparat electric, puterea motorului este foarte importanta. Se maseara in W (watti) si cu cat este mai mare cu atat puterea de curatare este mai mare. Practic, puterea motorului unui mop cu aburi inseamna puterea cu care elimina aburul. Pentru aspiratoarele cu abur, puterea motorului se reflecta si in puterea de aspirare a acestuia, mai ales ca aspira si curata in acelasi timp.
Laveta mopului cu aburi
Lavetele cu ajutorul carora mopul cu aburi curata podeaua sunt importante mai ales daca ai suprafete diferite de curatat. Materialul preferat de producatori este microfibra. Lavetele din microfibra absorb o cantitate mai mare de praf si au calitatea de a proteja suprafetele delicate. Totodata, ele pot amortiza puterea de dispersie a aburului, mai ales la mopurile cu aburi profesionale unde cantitatea de abur si puterea sunt mult mai mari. Un alt material foarte des intalnit pentru aceste lavete este bumbacul.
Designul/forma mopului cu aburi
Exista modele de mopuri cu aburi de diferite forme si dimensiuni. Sunt unele care au forme compacte, usor de manevrat si de strecurat in spatii mai inguste, altele sunt mai mari, cu talpa mai lata ce ajuta la o curatare mai rapida. Mopurile cu aburi mai voluminoase, au de regula si talpa mai lata si astfel poti castiga timp, curatind o suprafata mai mare intr-un timp mai scurt. Dezavantajul acestora este ca sunt mai greu de manevrat si de strecurat in locuri mai inguste, printre scaune/mese.
Forma mopului cu aburi ce da cele mai bune rezultate la curatenie este cea dreptunghiulara. Mopul dreptunghiular se poate strecura mai usor in spatii inguste, langa perete si acopera o suprafata mai mare.
Functiile si accesoriile mopului cu aburi
Pentru a putea spune ca ai ales cel mai bun mop cu aburi trebuie sa confirmi ca ai toate accesoriile de care are nevoie o curatenie completa. Nu doar puterea motorului sau materialul lavetei sunt importante in rezultatul curateniei. Functiile de care dispune sau accesoriile pe care le are un mop cu aburi pot face diferenta dintre un mop cu aburi ieftin si un mop cu aburi profesional.
Cu siguranta ca toti ne dorim un mop cu aburi ieftin si bun, sa aiba si putere si sa aiba si accesorii utile, pe care sa le poti folosi in spatii inguste sau pe covoare.
O functie utila si cu care vin majoritatea mopurilor cu abur este reglajul cantitatii de abur. Cantitatea de abur difera in functie de suprafetele ce urmeaza a fi curatate. Daca pe gresie/marmura poti folosi o cantitate mai mare de abur, pe parchet cantitatea de aburi folosita trebuie sa fie mai redusa. De asemenea, cantitatea de aburi se regleaza si in functie de nivelul murdariei.
Ca si accesorii, cele mai importante si mai folosite sunt periile pentru covoare, duzele de abur pentru curatarea rosturilor sau a altor elemente mai mici si, racletele pentru oglinzi/geamuri.
Cum se foloseste corect un mop cu aburi?
Nu este foarte greu sa folosesti un mop cu aburi, insa este foarte importanta actiunea de dinaintea curateniei. In primul rand, pentru a putea curata cu abur suprafetele, indiferent de natura lor, acestea trebuie foarte bine aspirate. Poti folosi un aspirator clasic sau, dupa rutina zilnica a celui mai bun aspirator robot.
Dupa aspirarea suprafetelor, poti folosi mopul cu aburi fara probleme. Se toarna apa in rezervorul mopului, de preferat apa plata sau apa fiarta, pentru a evita depunerile mari de calcar. Chiar daca cele mai bune mopuri cu aburi au si filtre anticalcar, este bine sa previi. Dupa umplerea rezervorului pentru apa, pornesti aspiratorul si astepti aproximativ 30 de secunde (o medie) si mopul poate fi folosit.
Un mop cu aburi bun iti va da posibilitatea folosirii unor uleiuri esentiale pentru a lasa un miros placut in camera, pe langa dezinfectarea pardoselei.
Pentru a prelungi durata de viata a mopului cu aburi, ca la orice aparat electric, este indicat ca dupa folosire sa fie curatat cu o laveta uscata si depozitat corespunzator.
Caracteristici Cheie pentru un mop de top
- Suprafata de utilizare: Alege un mop specializat pentru tipul tau de podea sau mergi pe universal cu capete interschimbabile.
- Materialul cozii: Cauta durabilitate si confort; lemn, metal sau plastic, alegerea e a ta.
- Lavetele: Materialul conteaza. Bumbac pentru durabilitate, microfibra pentru absorbtie maxima, fiecare are avantajele sale.
Cel mai bun mop cu aburi
Curatenia nu a fost niciodata mai usoara de cand mopul cu aburi a intrat pe scena. Acest dispozitiv minunat, care utilizeaza puterea aburului pentru a dezinfecta si curata, a schimbat regulile jocului in mentinerea curateniei in locuinte.
In cautarea celui mai bun mop cu aburi, trebuie sa ne gandim la ce caracteristici se aliniaza cel mai bine nevoilor noastre si cum sa identificam un mop cu aburi profesional, care poate face fata si celor mai exigente sarcini.
Eficienta mopului cu aburi in curatenie
Aburul fierbinte nu doar ca dizolva murdaria si grasimea din calea sa, dar ucide si germeni, acarieni si alte alergeni, fara necesitatea de a folosi detergenti chimici. Aceasta este o veste excelenta pentru familiile care cauta solutii de curatenie ecologice si sigure pentru copii si animale de companie. Un mop cu aburi ieftin si bun poate fi la fel de eficient ca modelele de top, avand o serie de caracteristici care imbunatatesc experienta de curatare.
Caracteristici ale celui mai bun mop cu aburi
Caracteristicile esentiale ale unui mop cu aburi care il fac eficient si usor de folosit includ:
- Puterea de abur: Un mop cu aburi bun ar trebui sa aiba o putere de abur reglabila, care sa permita utilizatorului sa controleze cantitatea de abur emisa in functie de tipul de suprafata curatata.
- Timp de incalzire: Un timp de incalzire rapid este esential pentru o curatenie eficienta si rapida. Modelele mai bune se incalzesc in cateva secunde pana la un minut.
- Capacitatea rezervorului: Un rezervor de apa mai mare permite utilizatorului sa curete suprafete mai extinse fara a fi nevoie sa il reumple frecvent.
- Durata de functionare: Capacitatea mopului de a produce abur pentru o perioada lunga de timp fara a fi nevoie de reumplere este cruciala, in special pentru casele mai mari.
- Tipul si calitatea lavetelor: Lavetele ar trebui sa fie fabricate din microfibra sau alte materiale de inalta calitate pentru a asigura o curatare eficienta si o durata de viata lunga.
- Designul ergonomic: Un mop cu un design confortabil, cu un maner care se poate ajusta la inaltimea utilizatorului, face curatenia mai putin solicitanta.
- Capul pivotant: Un cap de mop pivotant este foarte util pentru a ajunge in colturi si sub mobila.
- Accesorii si duze: Diferitele accesorii pot ajuta la curatarea unei game variate de suprafete, inclusiv covoare, faianta, geamuri si chiar textile.
- Sistem anti-calcar: Acesta este important pentru a preveni acumularea de calcar in aparat, ceea ce este o problema comuna in zonele cu apa dura.
- Lungimea cablului: Un cablu mai lung ofera mai multa mobilitate si reduce nevoia de a schimba prizele frecvent in timpul curateniei.
- Indicatori de functionare: Luminile indicatoare sau afisajul digital care arata cand mopul este gata de utilizare sau cand rezervorul de apa trebuie reumplut sunt foarte utile.
- Usurinta de depozitare: Mopurile cu aburi care pot fi depozitate in spatii mici sau care au un maner pliabil sunt mai practice.
Toate aceste caracteristici contribuie la eficacitatea, durabilitatea si confortul in utilizarea mopului cu aburi. Cand cautati un mop cu aburi bun, este important sa echilibrati nevoile specifice de curatenie cu bugetul disponibil pentru a gasi modelul care va va servi cel mai bine.
Alegerea celui mai bun mop cu aburi
Achizitionarea unui mop cu aburi bun implica mai mult decat alegerea unui model care arata bine. Trebuie sa ne gandim la tipul de suprafate pe care le vom curata, la accesibilitatea pieselor de schimb si la felul in care modelul ales se integreaza in rutina noastra de curatenie. Un top cele mai bune mopuri cu aburi poate oferi o perspectiva asupra modelelor care ofera cel mai bun raport calitate-pret si caracteristici utile.
Dar, asemanator aspiratoarelor verticale si mopul cu aburi poate fi cu fir si fara fir. Care este mai potrivit pentru nevoile noastre? De ce as alege un mop cu aburi fara fir?
Curatenia eficienta a casei este mai accesibila ca niciodata cu mopurile cu aburi moderne. Dar cand vine vorba sa alegi intre un mop cu aburi cu fir si unul fara fir, decizia poate fi dificila. Ambele au avantajele si dezavantajele lor, iar alegerea potrivita depinde de nevoile tale specifice. Sa exploram diferentele dintre aceste doua tipuri de mopuri si sa vedem care ar putea fi mai bun pentru tine.
Mopul cu aburi cu fir: Putere Continua si Performanta
Mopurile cu aburi cu fir sunt laudate pentru puterea lor consistenta si pentru durata nelimitata de utilizare. Sunt ideale pentru curatenii extinse si zone mari, deoarece nu trebuie sa te ingrijorezi ca bateria se va epuiza.
Argumente pro:
- Putere constanta: Fara riscul ca bateria sa se descarce in mijlocul curateniei.
- Eficienta in costuri: Tendinta este ca mopurile cu fir sunt mai accesibile decat cele fara fir.
- Potrivit pentru spatii mari: Lungimea cablului permite curatarea unor spatii extinse fara intrerupere.
Argumente contra:
- Mobilitate limitata: Cablul poate fi restrictiv si poate fi nevoie sa schimbi prizele des.
- Depozitare: Cablul trebuie infasurat si depozitat, ceea ce poate fi un mic neajuns.
Mopul cu aburi fara fir: Flexibilitate si convenienta
Mopurile cu aburi fara fir ofera o libertate de miscare incredibila. Sunt perfecte pentru curatenii rapide si pentru spatii mai mici sau greu accesibile, fara grija unui cablu.
Argumente pro:
- Libertate de miscare: Curata oriunde fara a fi incurcat de cablu.
- Usurinta de utilizare: Ideal pentru curatenii rapide sau pentru zonele unde nu sunt prize disponibile.
- Depozitare simpla: Fara cablu, depozitarea este mai simpla si mai ordonata.
Argumente contra:
- Durata bateriei: Necesita reincarcare si poate avea o durata de viata limitata in timpul utilizarii.
- Cost: De obicei, costa mai mult decat variantele cu fir.
Care este mai bun?
Raspunsul la aceasta intrebare este unul relativ. Daca locuiesti intr-un spatiu mare si doresti sa eviti intreruperile in curatenie, un mop cu aburi cu fir ar putea fi cea mai buna optiune. Pe de alta parte, daca doresti flexibilitatea sau locuiesti intr-un spatiu mai mic, un mop fara fir ar putea fi mai adecvat.
Cand sa alegi un mop cu aburi cu fir si unul fara fir?
Mop cu aburi cu fir:
- Ai o casa mare cu multe camere.
- Preferezi sesiuni lungi de curatenie fara intreruperi.
- Cauti o optiune mai economica.
Mop cu aburi fara fir:
- Ai nevoie de curatenii rapide si eficiente.
- Locuiesti intr-un apartament sau intr-o casa cu etaje unde prizele nu sunt usor accesibile.
In concluzie, alegerea intre un mop cu aburi cu fir si unul fara fir se reduce la a intelege nevoile tale specifice de curatenie. Indiferent de alegere, tehnologia mopurilor cu aburi este aici pentru a face curatenia mai putin solicitanta si mai eficienta.
Ce apa este indicat sa folosim la mopurile cu aburi?
Pentru mopurile cu aburi, este recomandat sa se foloseasca apa distilata sau demineralizata, mai ales in zonele unde apa de la robinet este dura (adesea bogata in minerale precum calciu si magneziu). Utilizarea apei distilate ajuta la prevenirea acumularii de calcar si a depunerilor minerale in interiorul mopului, ceea ce poate prelungi durata de viata a aparatului si poate mentine eficienta emisiei de abur.
Apa de la robinet, pe de alta parte, poate conduce la formarea de calcar, care poate bloca duzele mopului cu aburi si poate reduce eficienta curatarii. In plus, acumularea de calcar poate necesita intretinere si curatare mai frecvente si poate duce la nevoia de a inlocui mai devreme piese ale mopului.
Unii producatori de mopuri cu aburi pot include un filtru de calcar sau pot recomanda utilizarea unei solutii de decalcifiere periodica, pentru a mentine aparatul in stare optima de functionare, chiar si atunci cand se foloseste apa de la robinet. Este intotdeauna cel mai bine sa consulti manualul de instructiuni al aparatului pentru recomandari specifice legate de tipul de apa ce trebuie folosit.
Pe ce suprafete nu este indicat sa folosim mopul cu aburi?
Un mop cu aburi nu este adecvat pentru curatarea tuturor tipurilor de suprafete. Iata o lista a suprafetelor si materialelor care nu ar trebui curatate cu un mop cu aburi:
Parchet din lemn masiv neimpermeabilizat: Lemnul care nu este tratat pentru a rezista la umiditate se poate umfla sau deforma datorita caldurii si umiditatii aburului.
Suprafete vopsite sau lacuite: Caldura aburului poate deteriora sau decolora vopseaua si lacuirea.
Suprafete cu adeziv sensibil la caldura: Suprafetele unde adezivul ar putea fi slabit de caldura aburului, cum ar fi anumite tipuri de placi de gresie sau de linoleum.
Pietre naturale poroase: Materialele precum marmura, granitul sau alte pietre naturale poroase pot fi afectate de abur, care poate patrunde si poate provoca fisuri sau decolorari.
Suprafete fisurate sau deteriorate: Aburul poate patrunde in crapaturi sau fisuri, provocand daune structurale sau mucegai.
Electronice si aparate electrice: Aburul poate deteriora componente electronice si poate provoca scurtcircuite.
Suprafete cu ceara: Aburul poate indeparta ceara aplicata pe podele sau mobila, lasand suprafata expusa si neuniforma.
Plastice sensibile sau sintetice: Anumite tipuri de plastic sau materiale sintetice se pot deforma sau topi la expunerea la abur.
Piele: Pielea, in special daca nu este tratata pentru rezistenta la apa, poate fi deteriorata de abur.
Intrebari frecvente
Eeste foarte simplu. Alegi prima data pentru ce tip de suprafata vrei sa il folosesti, dupa care alegi puterea. Pentru aspiratorul cu aburi este bine sa iei in considerare si puterea de aspirare. Dupa ce ai ales suprafata si puterea, este foarte important sa te uiti la ce accesorii include fiecare pachet. La accesorii pot fi incluse si numarul de lavete de schimb. Cele mai bune mopuri cu aburi vor avea lavete ce se pot gasi cu usurinta in magazinele de profi. Un ultim pas este pretul si brandul. Cu cat esti mai impacat cu toate aceste lucruri, cu atat poti spune ca ai ales cel mai bun mop cu aburi.
Cele mai bune mopuri cu aburi vin cu accesorii precum: racleta de geamuri/oglinda, perie pentru curatarea covoarelor sau a tapiteriilor, diferite duze pentru spatii inguste (precum rosturile de gresie) si, cel mai important, lavetele de rezerva.
Sunt diferente foarte mari. In primul rand, datorita aburului suprafetele sunt mult mai bine dezinfectate decat daca le-ai curata cu substante chimice. Efortul depus pentru a curata cu abur este nesimnificativ fata de efortul depus la curatenia cu un mop clasic. Singurul dezavantaj al unui mop cu aburi este pretul, el fiind mult mai scump decat un mop clasic.
Sunt multe branduri renumite ce iti ofera garantie de minim 2 ani. Cu cat garantia este mai mare, cu atat siguranta ca poti folosi acel aparat intr-un timp indelungat este mai mare. Cele mai renumite branduri sunt: Rowenta, Karcher, Philips, Vileda sau Star Light. Cel mai important este sa te uiti la garantia oferita de producator si la accesorii daca se gasesc cu usurinta pe piata de profil.
Nu este recomandat sa alegi cel mai ieftin. Nu intotdeauna ce este ieftin este si potrivit pentru ceea ce este destinat sa faca. Un produs ieftin se poate transforma intr-un produs scump pe parcurs. Trebuie sa aiba un raport bun pret-calitate. Decat sa alegi un mop cu aburi ieftin, la care sa nu gasesti lavete de schimb sau, sa aiba o garantie redusa, mai bine apelesi la o galeata cu mop rotativ, mopul clasic si iesi mai castigat.