Cel mai bun televizor

Situatia globala de restrictii a dus la situatiile de a lucra de acasa. Pentru ca statul acasa reprezinta timp petrecut pe internet in fata laptopului sau a televizorului, este indicat sa faci o alegere buna si sa ai ecrane de calitate si bine proportionate.

Televizoarele smart sunt cele mai cautate pentru ca permit navigarea pe internet, redau continut online si pot inlocui in anumite situatii folosirea unui laptop/calculator. Pentru a alege cel mai bun televizor smart este indicat sa te orientezi in functie de cateva criterii. In primul rand trebuie sa te hotaraesti ce fel de continut vrei sa redai: numai programe TV, vrei sa folosesti aplicatii de streaming sau sa folosesti aplicatii smart precum Netflix sau HBO GO. In functie de continutul pe care vrei sa il redai iti alegi televizorul.

Televizor LG-OLED65BX3LB

LG OLED 65BX3LB

4.7/5
Televizor Samsung 32T4302

Samsung 32T4302

4.6/5
Televizor LED-Star-Light

LED TV Star-Light

4.6/5

Daca vrei sa vizionezi numai programe TV este indicat sa alegi un televizor ieftin si bun. Nu trebuie sa alegi un televizor smart pentru ca ar avea un pret mai mare si nu te-ai folosi de caracteristicile acestuia. Alege un tv ieftin in acest caz si te bucuri de continutul programelor TV. Poti alege chiar un televizor Full HD pentru a reda continutul la o claritate mai buna, mai ales ca majoritatea programelor redau in acest format.

Daca esti mai pretentios si vrei o calitate ridicata a imaginii orienteaza-te catre un televizor 4K sau chiar 8k. Continut online 4k se regaseste in majoritatea aplicatiilor de continut, iar tehnologia 8K momentan la noi nu este redata pe nici un fel de canal. Pentru moment, cea mai buna calitate a imaginii se obtine din rezolutia 4K. Sunt si programe TV care redau in acest format, mai ales cele de sport.

Daca ti-ai ales la ce calitate vrei sa redea televizorul, pentru majoritatea cumparatorilor pretul este o bariera in a cumpara cel mai bun televizor. Astfel ca trebuie sa urmaresti oferte de televizoare si sa alegi cel mai bun raport. Un televizor performant va fi cu siguranta destul de scump si trebuie sa te asteti la asta daca alegi calitatea ca fiind primordiala.

Pentru a face o alegere corecta vom mentiona cateva caracteristici importante pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand vrei sa iti alegi cel mai bun televizor.

Daca iti doresti sa vezi fisiere media la o calitate excelenta, acest model OLED este alegerea perfecta. Procesorul α7, a 3-a generatie asigura o experienta de neuitat atat din punct de vedere al imaginii cat si al sunetului, indiferent de sursa selectata. Posibilitatea conectarii acestuia cu Google Assistent sau Amazon Alexa iti va face viata mult mai usoara, fiind mult mai usor de controlat.

Pentru o experienta si mai placuta acest model de televizor OLED vine cu aplicatia Apple TV, unde poti avea acces la un continut personalizat.

Pentru impatimitii de jocuri, trebuie mentionat ca acesta este primul televizor compatibil NVIDIA G-SYNC, redand un continut la o calitate mult mai buna pentru jocurile de pe PC.

Daca doresti un televizor de calitate la un pret decent, acest model de la Samsung este recomandarea noastra. Este un televizor smart, HD, cu o diagonala mare ce iti permite sa il folosesti ca televizor de dormitor sau de living. 

Din punctul de vedere al conectivitatii, acesta are 2 porturi HDMI, 1 port USB si slotul de card CI+. Sistemul de operare Tizen si aplicatiile preinstalate de continut media te vor surprinde placut si ofera posibilitatea redarii de continut video la o calitate buna si fara prea multe batai de cap.

Calitatea imaginilor si contrastul culorilor sunt redate de tehnologiile HDR, iar Dolby Digital plus ocupandu-se de partea audio.

Daca iti doresti un televizor bun, sa redea continut de pe mai multe surse la o calitate buna, dar si un televizor ieftin in acelasi timp, televizorul Star-Light este cea mai buna optiune.

Cu o diagonala mare de 80 cm si cu porturi HDMI si USB care sa iti permita sa conectezi mai multe surse, promite sa iti redea continutul la o calitate foarte buna. Rata de refresh mica iti va reda miscarile din film fara sacadare, totul fiind natural.

Beneficiaza de cele mai noi tehnologi de redare si de conectivitate, totul pentru a-ti face mai usoara viata.

Rezolutia si diagonala televizoarelor

Diagonala este un criteriu important pe care trebuie sa il urmaresti. In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie alegi televizorul. Acesta este primul criteriu in functie de care iti cel mai bun televizor. Daca alegi un televizor pentru un spatiu mic, precum o bucatarie este indicat sa alegi un televizor mic. Televizoarele cu diagonala pana in 60cm sunt cele mai recomandate ca televizoare de bucatarie.

Pentru un dormitor, o medie ar fi intre un televizor 80cm diagonala si unul de 120cm diagonala. La fel, totul in functie de cat de mare este camera si de spatiul dintre televizor si locul din care privesti catre el.

In schimb, pentru un leaving recomandarea noastra este sa alegi un televizor cu diagonala de minim 140cm. Cu cat diagonala este mai mare cu atat imaginea este mai clara iar raportul calitate-pret este mai bun ca niciodata. Datorita ofertelor numeroase pe care le gasesti in online, pretul pentru un televizor smart de diagonala mare este mai bun ca niciodata. Mai poti alege varianta unui televizor resigilat, in functie de ce specificatii sunt trecute de catre vanzator.

Asa cum spuneam mai sus, rezolutia este un alt criteriu in care diferentiem televizoarele ieftine de cele mai bune televizoare. O rezolutie standard , HD, se regaseste acum doar pe cele mai ieftine televizoare. Cele mai comune sunt televizoarele cu rezolutie Full HD si au cel mai bun pret dintre televizoarele mai performante.

La polul opus acestora se afla televizoarele 4k, avand un pret mai mare de achizitie. Calitatea imaginii este una exceptionala, mai ales daca se alege si o diagonala mai mare.

Conectivitate si porturi

Atunci cand vrei sa alegi un televizor smart bun este mandatoriu sa te uiti si la acest aspect. Pentru a elimina tot felul de adaptoare de mufe si altele, televizorul trebuie sa aiba cat mai multe porturi de conectare cum ar fi Slot CI+ (cartela de la operatorul de televiziune), WI-FI integrat, cel putin 2 porturi HDMI si cel putin 2 porturi USB  si sa aiba iesire audio digitala optica. Toate aceste porturi te vor ajuta sa conectezi o tastatura sau un mouse la televizor, sa conectezi o consola de jocuri, sa conectezi un soundbar sau sa folosesti direct la wi-fi. Toate acestea te vor scuti de cabluri suplimentare, de adaptoare sau hub-uri.

Aplicatii Smart TV

Aplicatiile Smart pentru TV nu sunt exact cele de pe telefoane, gen Twitter, Instagram, Facebook, dar sunt cele mai cautate pentru continutul lor video, cum ar fi Netflix, HBOGo sau YouTube. Acestea sunt standard pe majoritatea televizoarelor smart si astfel navigarea va fi mult mai usoara decat sa redai de pe un alt dispozitiv pe televizor.

Sistemul de operare al televizorului

Televizoarele smart au propriul lor sistem de operare ce difera de la un brand la altul. Fiecare marca are sistemul ei de operare si astfel ca vei fi nevoit sa rulezi aplicatiile acelui sistem. Trebuie sa verifici daca aplicatiile pe care intentionezi sa le folosesti se regasesc pe acel sistem de operare. Asta te va face sa alegi un brand sau altul.

Sistemele de operare se deosebesc intre ele prin rapiditatea cu care iti permit sa te misti in meniu, prin interfata lor si prin aplicatiile pe care le poti folosi.

Pentru cei pasionati de imagine si de calitatea acesteia, sunt alte aspecte pe care le recomandam a fi urmarite pentru a alege cel mai bun televizor smart.

Refresh Rate

Rata de reimprospatare a imaginii este exprimata in Hz si reprezita rata de actualizare a imaginii pe secunda. Acest indice este de 60Hz cel standard pe care il regasesti la televizoarele smart ieftine, dar la cele mai bune televizoare vei gasi un refresh rate de 240Hz. Cu cat indicele este mai mare cu atat tranzitia imaginilor se face mai lent, acest lucru putand fi observat cu usurinta la imaginile in miscare, gen fotbal, curse de masini, etc.

Telecomanda SMART

Accesoriile televizoarelor sunt si ele importante si se regasesc in pretul de achizitie. Un televizor ieftin nu va avea cu siguranta o telecomanda smart. In schimb, daca iti iei un televizor smart scump ai asteptari ca in cutia acestuia sa se regaseasca si o telecomanda smart. Aceasta iti va permite sa controlezi prin gesturi sau comenzi vocale. Chiar daca pentru unii poate fi un moft, pentru cei care navigheaza destul de mult in aplicatii si nu au o tastatura sau mouse legate, telecomanda smart este foarte utila.

Televizor OLED sau QLED

Pentru cei care doresc cea mai buna imagine pe un televizor au de ales intre aceste 2 variante. Cele mai performante televizoare au tehnologie QLED sau OLED. Acestea sunt derivate ale clasicii denumiri de televizoare LED, avand multe imbunatatiri atat dpdv procesoare de imagine cat si calitate display.

Denumirile vin de la QLED = Quantum-dot Light Emitting Diode sau OLED = Organic Light Emitting Diode. Aceste 2 tehnologii se regasesc la branduri diferite. De exemplu nu vei gasi un televizor Samsung cu tehnologie OLED si nici televizor LG cu tehnologie QLED.

Fiecare are avantaje si dezavantaje. Pentru cei care pun foarte mare accent pe calitatea imaginii acestea sunt lucruri foarte important.

Ce trebuie sa retineti este ca televizoarele QLED functioneaza la fel ca televizoarele LED cu iluminare de tip backlight pentru a ilumina pixelii, numai ca au primit o mai mare acuratete a culorilor. In schimb, televizoarele OLED nu folosesc iluminarea din spate, aici fiecare pixel in parte se auto-ilumineaza generand lumina.

In concluzie, un OLED emite lumina pe cand un QLED doar o transmite.

O diferenta intre ele ar fi unghiul din care te uiti si rezultatul obtinut. La televizoarele QLED nu vei avea exact aceeasi imagine ca si culoare si contrast daca te uiti din lateral fata de o privire din fata. Se sesieaza o mica diferenta intre aceste unghiuri. In schimb, la televizoarele OLED nu va exista aceasta diferenta si vei avea aceeasi culoare si contrast din orice unghi ai privi.

Ca o concluzie pentru aceasta comparatie, televizoarele OLED vor avea ca avantaje contrastul, luminozitatea, culoarea si unghiul  de vizibilitate iar televizoarele QLED vor avea o culoare mai vie in spatii foarte iluminate si un refresh rate mult mai mare fata de cele OLED.

Un sfat pe care il consideram important ar fi sa verifici dimensiunile reale ale televizorului. Sunt foarte multe situatiile in care se alege o diagonala gresita a acestuia, crezand ca este cea mai buna varianta. In realitate, daca un televizor are o diagonala de 80cm, atunci dimensiunea reala este acei 80cm plus inca 3-4cm, in functie de model. Aceste plusuri vin din rama pe care o poate avea televizorul, rama ce poate face diferenta dintre un televizor perfect si un retur.

Intrebari frecvente

Tinand cont ca scopul ar fi o calitate ridicata a imaginii, atunci trebuie sa alegi un televizor 4K, cu un refresh rate cat mai mare pentru a rula jocurile fara lag. Cele mai bune televizoare 4k vor oferi o imagine clara, culori foarte puternice si vor avea cu siguranta slot-uri de HDMI si USB pentru a putea conecta atat consola cat si o tastatura sau un mouse.

Cel mai bun televizor 4K pentru jocuri va trebui sa aiba si o diagonala mare, de cel putin 140cm pentru a avea o experienta de neuitat. In plus de asta, majoritatea dezvoltatorilor de gaming au inceput sa produca cat mai multe jocuri 4K, astfel ca experienta va fi una unica. Ar trebui sa aiba un minim de 120Hz rata de improspatare a imaginii pentru a avea un continut cursiv si foarte detaliat.

Exact cum ii spune si numele, este un televizor smart, inteligent. Orice televizor ce ne da posibilitatea de a-l conecta la internet si a reda continut online este un televizor inteligent. Ce iti ofera acesta? Ei bine, iti ofera acces la internet (prin wi-fi) sau acces la aplicatii de streaming.

Distanta de la care trebuie sa te uiti la televizor in functie de diagonala este totusi impropriu spus. Astfel ca, este foarte importanta distanta de la care privim televizorul in primul rand pentru a avea o imagine clara. Distanta de vizionare se raporteaza practic la numarul de pixeli ai televizorului.

Cu alte cuvinte, daca avem un televizor 80cm diagonala UHD si unul FullHD, distantele de vizionare recomandate difera.  La televizoarele Full HD distanta recomandata este de 1,80m, la cele UHD distanta optima este de 1,25m. Raportul se pastreaza la diagonale mai mare dar tehnologii diferite. Cu cat creste diagonala televizorului cu atat creste si distanta optima de vizionare daca se pastreaza rezolutia.

O alta varianta de a calcula distanta optima de vizionare este sa inmultesti diagonala televizorului ales cu 1,2. Astfel ca, pentru un televizor de 140cm vei obtine o distanta medie de 1,68m. Televizorul ar trebui sa reprezinta 40 grade din campul vizual (stanga-dreapta). Asa vei obtine cea mai buna si mai captivanta experienta de vizionare.

Marius

Marius

Marius este un scriitor experimentat, cu o pasiune profunda pentru tehnologie si inovatie. Avand o cariera de peste 10 ani in jurnalismul tehnologic, a devenit expert in evaluarea si revizuirea produselor electronice si electrocasnice. De la televizoare smart si sisteme audio, pana la aspiratoare robot si aparate de gatit de ultima generatie, Marius isi foloseste cunostintele tehnice pentru a analiza in profunzime specificatiile si performantele produselor, asigurandu-se ca cititorii nostri fac alegeri informate si inteligente.

situstoto situs togel bandar togel resmi situs togel situs togel bandar togel bandar togel resmi togel online togel online situs togel resmi situs toto situs togel resmi