Cel mai bun dezumidificator electric

O cauza des intalnita de imbolnavire, mai ales problemele respiratorii, este umiditatea crescuta din casa. Pentru persoanele care isi petrec mare parte din timp in casa, acest risc de imbolnavire este si mai mare daca umiditatea este peste pragul normal. Pentru a putea controla aceasta umiditate este nevoie de un dezumidificator de camera bun sau, dupa caz, de un umidificator de aer, in cazul in care umiditatea este sub nivelul optim. 

Dezumidificator-AlecoAir-D22-Purify

AlecoAir D22 PURIFY

4.9/5
dezumidificator-casnic-Trotec-TTK95E

Aparat Trotec TTK95E

4.9/5
Dezumidificator-Star-Light-DHD-1218W

Star-Light DHD-1218W

4.9/5

Pentru ca ne dorim sa vorbim despre cum alegi un dezumidifator de aer bun, asta inseamna ca ne raportam la situatia in care umiditatea din incapere este peste nivelul optim.

Umiditatea din locuinta este strans legata de temperatura de afara. Daca temperatura de afara  este cuprinsa intre 10-20 grade Celsius, umiditatea din locuinta ar trebui sa fie de 40% – 50%. Atunci cand temperatura din exterior scade si avem intre 0 – 10 grade Celsius, atunci umiditatea ar trebui sa fie  ceva mai scazuta, intre 35% – 40%. In cazul in care temperatura exterioara este negativa, atunci este normal ca umidifiatea din interior sa fie mai scazuta pentru a nu crea condens.

De unde stim ca avem nevoie de un dezumidificator de camera? Ei bine, sunt semne care ne indica o umiditate crescuta sau scazuta si trebuie sa fim atenti pentru a folosi aparatul care trebuie.

Situatiile in care avem nevoie de un dezumidificator, deci avem umiditatea crescuta, cele mai clare semne sunt: condensul de pe geamuri, aparitia mucegaiului si a igrasiei, sau mirosul de apa statuta. In acest caz trebuie sa cautam un dezumidificator de camera.

Este unul dintre cele mai bune dezumidificatoare de camera pe care le poti gasi in regim casnic. Pe langa capacitatea maxima de 22l de apa pe care o poate scoate in 24h de utilizare, acesta are si un rezervor cu o capacitate de 4.4l. Are un debit de aer mare, de 155mc/h, ceea ce inseamna ca trage acea cantitate intr-o singura ora. Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat volumul de aer filtrat, trecut prin procesul de dezumidificare este mai mare.

Un alt aspect foarte important, acest dezumidicator si purificator de aer este recomandat incaperilor de pana la 45mp, adica o suprafata suficient de mare pe care o poti gasi intr-o casa sau intr-un birou. Fara indoiala poate fi folosit ca dezumidificator de birou.

Foarte important de spus, acest dezumidificator electric are posibilitatea de a seta gradul de umiditate dorit, in functie de care incepe treaba. Odata setat, el va functiona pana ajunge la acel grad setat. Pe langa toate aceste functii, acest dezumidificator AlecoAir D22 Purify are si functia de filtrare aer cu ajutorul unui filtru Hepa. Nu se compara cu eficienta unui purificator de aer bun pentru ca nu filtreaza in 3 pasi, insa este o functie foarte utila mai ales ca are un filtru HEPA.

Uscarea rufelor este un bonus pentru acest dezumidificator de camera. Folosind acest aparat se poate seta functia “uscare rufe” si astfel hainele aflate pe uscatorul de rufe se pot usca mai rapid. Aceasta functie reduce considerabil timpul de uscare al rufelor.

Nefiind un dezumudificator ieftin, acesta iti ofera posibilitatea de a-l conecta la o aplicatie de mobil si astfel poate fi controlat de la distanta, dar si cu ajutorul asistentilor digitali, Google Home, Alexa sau Siri. Tot aici putem include si functia de ionizare, aparatul emitand ioni negativi ce se leaga de particulele de praf, facandu-le mai grele si astfel fiind mai usor de tras in filtrul de aer.

AlecoAir 22 Purify are 2 trepte de viteza a ventilatorului si functia de auto-oprire atunci cand rezervorul este plin, totodata se aprinde si un indicator luminos care sa atentioneze ca rezervorul de apa este plin.

Ca sa concluzionam ca este unul dintre cele mai bune dezumidificatoare casnice, acest model are optiunea de drenaj continuu, ce iti permite sa il contectezi direct la o scurgere cu ajutorul unui furtun.

Este un dezumidificator de camera foarte util pentru spatiile mai mari. Acest Dezumidificator Trotec TTK95E a avut cele mai rapide rezultate dintre dezumidific in urma testarilor intr-un birou cu suprafata de 70mp. Asta datorita debitului de aer de 200mc/h ce permite retinerea a maxim 30l/24h.

Cel mai important la acest aparat este higrostatul incorporat. Asta inseamna ca aparatul va functiona dupa ceea ce citeste higrostatul. Odata setat pe un anumit grad de umiditate acesta isi va face treaba pana ajunge la acel grad setat, dupa care va functiona doar ventilatorul iar compresorul se va opri. Dupa ce se depasteste gradul de umiditate setat, dezumidificatorul Trotec va porni automat fara a fi nevoie de o setare noua. Gradul de umiditate se poate seta in trepte de 5 procente, intre 30% si 80%.

Are un meniu simplu de folosit si un afisaj al umiditatii relative din aer si functia de temporizare, un timer ce iti permite sa il setezi sa functioneze un anumit numar de ore, dupa care se opreste singur.

Pentru a-l considera unul dintre cele mai bune dezumidificatoare, acesta are functia de uscare a hainelor, ce va face ca timpul pentru uscarea hainelor sa fie mult mai scurt decat in mod natural. Totodata nu ramane nici umiditate in camera, deci poti spune ca ai un dezumidificator 3in1, daca tii cont si de faptul ca are un filtru de aer.

Rezervorul de apa are o capacitate de 5.3 litri, o cantitate destul de mare pentru un astfel de aparat. Daca doresti sa functioneze continuu fara a fi nevoit sa il supraveghezi, acest model are posibilitatea conectarii cu un furtun la o scurgere. Acest lucru faciliteaza folosirea dezumidificatorului pe durate lungi de timp, fara a fi nevoie de supraveghere sau golire a rezervorului.

Rotile cat si manerul rabatabil il fac sa fie un dezumidificator portabil, usor de mutat dintr-o camera in alta. Totodata are si un design placut, ceea ce ii faciliteaza montarea in orice camera, fie vorba de dormitor sau birou.

Daca te orientezi dupa un dezumidificator ieftin si bun, acesta ar fi alegerea potrivita. Pe langa faptul ca are un design foarte placut, acest dezumidificator de camera este si usor de manevrat dintr-o camera in alta. Greutatea acestuia ajunge la 11kg, ceea ce ii ofera un statut de dezumidificator portabil.

Cantitatea de apa pe care o poate strange in 24 ore de functionare este de maxim 12 litri, iar daca umiditatea este ceva mai scazuta, pe la 60% acest aparat poate retine pana la 6.5 litri de apa/zi. Rezervorul de apa are capacitatea de 2.6l, ceea ce te va forta sa il golesti de cateva ori pe zi pentru a putea functiona. Functia de oprire automata nu iti va crea probleme legate de umplerea rezervorului pentru ca aparatul se va opri automat atunci cand rezervorul de apa este plin.

Daca vrei sa scapi de grija de a goli rezervorul de apa, acest dezumidificator Starlight se poate conecta cu ajutorul unui furtun ce nu este inclus in pachet la o scurgere. In acest mod el va functiona continuu fara a mai fi nevoie sa se opreasca pentru a goli rezervorul. Din acest punct de vedere este foarte bun de folosit ca un dezumudificator de baie, putand pune furtunul direct in scurgere.

Debitul de aer este de 100mc/h, ceea ce il face sa fie destinat incaperilor cu o suprafata de pana la maxim 30mp pentru a vedea rezultate intr-un timp mai scurt.

Poate fi folosit chiar si atunci cand dormi, zgomotul fiind unul de numai 40db, ce s-ar compara cu zgomotul produs de un frigider. Nu este foarte silentios insa nu este nici foarte galagios astfel incat sa nu poti sta in camera cu el pornit.

In partea din spate are un filtru de praf, filtru simplu ce este lavabil. Atunci cand se umple de praf se poate spala cu un simplu jet de apa. Nu retine praful de particule foarte mici, insa va retine firele de par din aer sau particulele ceva mai mari.

Memoria temporara a acestuia te va salva de setat aparatul atunci cand se opreste curentul. Acest dezumidificator StarLight 1218W va relua setarile initiale chiar si atunci cand este o pana de curent, nu trebuie sa il mai setezi inca o data. Un lucru minunat pentru un dezumidificator ieftin, mai ales ca poti seta si temporizarea. Iti va permite sa functioneze continuu un numar de ore dorit, intre 1 si 24 ore. Toate aceste caracteristici il fac sa fie un dezumidificator ieftin si bun, avand un raport calitate-pret foarte bun.

Activitatea noastra din casa impacteaza direct umiditatea. Mai exact, atunci cand gatim, uscam rufele sau folosim un aparat de calcat cu aburi, umiditatea creste. Cresterea umiditatii favorizeaza problemele medicale foarte des intalnite in ultima perioada, in special alergii sau viroze. Daca in exterior nu putem interveni sa schimbam gradul de umiditate, in casa putem folosi un dezumidificator ieftin si putem avea rezultate destul de bune.

Depinde foarte mult si cat de mult vrei sa investesti intr-un astfel de aparat. Pentru a alege cel mai bun dezumidificator casnic trebuie sa ne uitam la cateva caracteristici foarte importante pe care ar trebui sa le aiba. De regula, cele mai bune dezumidificatoare au un higrostat de inalta precizie, un rezervor colector de capacitate mare si un nivel scazut de zgomot. In plus, beneficiaza si de un filtru de aer bun pentru a putea purifica aerul in timpul absortiei.

Daca optezi pentru un dezumidificator ieftin, cu siguranta nu va avea un higrostat, putand porni si opri dezumidificatorul in functie de cum ni se pare noua ca a schimbat gradul de umiditate din incapere.

Daca ai un buget mai mare poti alege un dezumidificator-purificator de aer, un aparat „2 in 1” care iti va aduce beneficii considerabile. Atat din punct de vedere al umiditatii cat si al calitatii aerului. Folosind un aparat in acelasi timp pentru cele doua operatiuni, economisesti si energie electrica, mai ales in perioada aceasta critica a preturilor la energie. Deci, investesti mai mult la inceput pentru un dezumidificator bun de camera si economisesti in timp la consumul de energie electrica.

Un dezumidificator de aer bun va putea porni si opri atunci cand gradul optim de umiditate este atins. Astfel, nu esti nevoit sa pornesti si sa opresti aparatul mereu pentru a creste/scadea umiditatea din casa. Sunt lucruri minore dar care iti vor face utilizarea aparatului mult mai usoara.

De asemenea, dezumidificatorul casnic se alege si in functie de suprafata pe care dorim sa o controlam. Cu cat suprafata este mai mare, cu atat ne trebuie un aparat cu o putere mai mare de absortie si care sa aiba un rezervor colector mai mare, sau chiar furtun de conectare la o scurgere. Cele mai cautate sunt dezumidificatoarele de camera, de pana la 100mp. Sunt micute, sunt dezumidificatoare portabile si le poti pune pe oriunde in camera, iar cel mai important este ca le poti muta dintr-o camera in alta foarte usor. Cu cat este mai mic, cu atat procesul de a aduce umiditatea la gradul optim se prelungeste. De aceea este foarte important sa stim dinainte in ce conditii vrem sa il utilizam si la ce intensitate.

Pentru a putea alege, piata ne ofera o gama variata de astfel de aparate. Fiecare dezumidificator de aer promite sa faca minuni, dar totul depinde si de alti factori ce nu tin de caracteristicile acestuia. Tocmai de aceea, am creat un top cele mai bune dezumidificatoare de aer pe care le recomandam, in functie de bugetul ales.

In functie de ce sa alegi cele mai bune dezumidificatoare electrice de camera:

  • Capacitate dezumdificare zilnica: trebuie ales in functie de marimea camerei cat si de gradul de umiditate crescut. Cu cat camera este mai mare si umiditatea mai ridicata, cu atat mult mai efticient este un dezumidificator de o capacitate mai mare.
  • Rezervorul colector: daca optezi pentru un dezumidificator fara posibilitatea legarii la scurgere, e bine sa alegi unul care sa aiba o capacitate medie, de pana la 5L. Asta te va scuti sa tot golesti rezervorul pe parcursul unei zile.
  • Functii: daca vrei sa faci o alegere buna, recomand alegerea unui aparat care sa aiba oprire automata cand rezervorul este plin, cand umiditatea ajunge la pragul normal si, bineinteles, sa aiba higrometru pentru a putea vedea umiditatea in functie de care sa functioneze acest dezumidificator

Intrebari frecvente

Nu intotdeauna cel mai ieftin dezumidificator este si cea mai buna solutie. Pretul minim de la care pleaca un dezumidificator ieftin si bun electric este de 250 lei. La pret mai mic se gasesc dezumidificatoarele de birou sau dezumidificatoarele pasive, care nu functioneaza pe curent.

Daca folosesti un dezumidificator de aer bun, potrivit pentru suprafata camerei, poti avea rezultatul dorit in aproximt o saptamana.

Recomandat este dezumidificatorul cu condensare. Cu cat este mai mare diferenta de temperatura dintre aerul din incapere si serpentina aparatului, cu atat cantitatea de apa retinuta este mai mare.

Acestea sunt de 3 feluri: dezumidificatoare industriale, ce sunt destinate halelor industriale, dezumidificatoarele profesionale –  ce pot fi folosite si in apartamente/case, pretul fiind ceva mai mare si, in cele din urma si cele mai folosite, dezumidificatoarele casnice, ce au preturi decente si ofera rezultate foarte bune.

Dupa parerea noastra, credem ca cele mai bune dezumidificatoare de aer ar trebui sa aiba higrometru incorporat, in functie de care seteaza umididitatea din incapere.

Marius

Marius

Marius este un scriitor experimentat, cu o pasiune profunda pentru tehnologie si inovatie. Avand o cariera de peste 10 ani in jurnalismul tehnologic, a devenit expert in evaluarea si revizuirea produselor electronice si electrocasnice. De la televizoare smart si sisteme audio, pana la aspiratoare robot si aparate de gatit de ultima generatie, Marius isi foloseste cunostintele tehnice pentru a analiza in profunzime specificatiile si performantele produselor, asigurandu-se ca cititorii nostri fac alegeri informate si inteligente.

situstoto situs togel bandar togel resmi situs togel situs togel bandar togel bandar togel resmi togel online togel online situs togel resmi situs toto situs togel resmi